Sendika Dostlarımızın ve Kamuoyunun Dikkatine!

Bir süredir sendikamız DEV.MADEN-SEN ve Genel Başkanımız Tayfun Görgün hakkında sosyal medya da paylaşılan “Açık Mektup” başlıklı yazılar ile ilgili bir açıklama zorunluluğu doğmuştur. Böyle bir açıklama ile sendika dostlarımızı ve kamuoyunu meşgul etmekten duyduğumuz üzüntüyü de belirterek açıklamamızı yayınlıyoruz.

Sendikamıza Soma’dan üye olan Ali Söğüt isimli işçi arkadaşımızın sosyal medya hesabından paylaşılan “Açık Mektup” başlıklı yazılarda Sendikamız DEV.MADEN-SEN’in tarihini, mücadele hattını ve sermayeye karşı verdiği mücadele tarihini hedef alan Genel Başkanımız Tayfun Görgünün kişiliğine, mücadele tarihine ve siyasal düşüncesine hakaret eden, kamuoyunun ve dostlarımızın da bildiği gibi içerisinde bulunduğumuz Olağan Genel Kurul sürecimizi manipüle eden, gerçeklikle alakası olmayan, düzmece ithamlar içeren bir takım yazılar yayınlanmaktadır.

Kamuoyunun da tanıdığı sendika simsarları tarafından organize edilen ve bir takım vaatlerle ikna edilen sendikamıza üye birkaç arkadaş aracılığı ile dillendirilen bu iddiaların en sonuncusu; Genel Kurulumuzla alakalı olan ve kendilerinden saklandığı ve “Çankaya ilçe seçim kurulundan aldıklarını iddia ettikleri” kongre listesi ile alakalıdır.

Bahsedilen liste Çankaya İlçe Seçim Kurulunun onayı ve Sendikamız Ana Tüzüğü gereği Sendikamız Genel Merkezinde askıya asılmıştır. 11.04.2016 tarihide, yani açık mektubu yayınladıkları tarihte Sendikamız Genel Merkezine gelen Soma’dan üyelerimiz;  ALİ SÖĞÜT, TAHİR ÇETİN ve CENAN YETİM isimli üç işçi arkadaşımıza, Genel Kurul Üye listesinin fotoğrafları çekilerek teslim edilmiş ve gerekli bilgi kendileri ile şeffaf bir şekilde paylaşılmıştır.

DEV.MADEN-SEN olarak 1959 dan bu yana yürüttüğümüz sendikal mücadelede perspektifimiz her daim işçi sınıfının her türlü mücadelesinden ve kitle sendikacılığından yana olmuştur. Sendika olarak kurulduğumuz günden bu güne işçi sınıfının çıkarları doğrultusunda sermaye ve işbirlikçileri ile her türlü kavgayı vermiş vermeye de devam edecektir. Sendikamız bugün geldiği noktada 70’in üzerinde işyerinde çeşitli düzeylerde örgütlenme faaliyeti yürütmektedir. sendika yöneticilerimiz bu süreci sendikamızdan huzur hakkı dahil hiçbir ücret almadan fedakarlık temelinde sınıf ve kitle sendikacılığına olan inançları ile yürütmektedir. Sendikamızın ve Genel Başkanımız Tayfun Görgün’ün şahsına yapılan bu gerçek dışı ve yaralayıcı ithamlar karşısında kişisel ve kurumsal olarak hukuki mücadeleyi de yürüteceğimizi belirterek kamuoyuna ve dostlarımıza saygılarımızı sunuyoruz.

 

DEV.MADEN-SEN Yönetim Kurulu