İstanbul Sultanahmet’teki patlamaya ilişkin İstanbul Valiliği, en az 10 kişinin hayatının kaybettiğini 15 işinin yaralı olduğunu açıkladı. Ayrıca patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.Patlamanın Taksim, Beşiktaş, Çağlayan, Eyüp, Sirkeci, Fındıklı ve Kasımpaşa’dan da duyulduğu belirtiliyor.

İstanbul Valiliği, patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını açıkladı. Valilik, “10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir .Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir” bilgisini verdi.Saat 10.20 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamanın İslam Eserleri Müzesi’nin karşısındaki Dikilitaş yakınında yaşandığı belirtiliyor.

Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan habere göre bir turist gurunun içine giren canlı bombanın neden olduğu iddiası olduğu ancak iddianın doğrulanamadığı bilgisi verildi…

11.35: Anadolu Ajansı, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Yayın yasağının gerekçesi, RTÜK tarafından şöyle duyuruldu:

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaralılar Haseki’ye gönderiliyor

Patlamada yaralananların Haseki Hastanesi’ne götürüldüğü bildirilirken polis yolu açmaları için devamlı anons geçiyor.

Bir metre çukur

Patlamanın gerçekleştiği Dikilitaş’ta 1 metre kadar çukur oluştuğu öğrenildi. Patlamanın çevre ilçelerden de duyulduğu ve patlama şiddetinin oldukça fazla olduğu bilridildi.

Canlı bomba

Bir görgü tanığı ise patlama anında ‘alev topu gibi’ bir ateş çıktığını söyledi. Olay yerindeki muhabirler patlamanın canlı bomba eyleminden kaynaklı olabileceğini belirtiyor.

Olay yerine ulaşan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü (OYİ) ekipleri, patlamanın “canlı bomba” olabileceğine işaret eden düzenek parçaları buldu.